Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام نیلی‌پور با اعلام رونمایی از تابلوی «قدرت اسلام» همزمان با ۹ ربیع‌الاول، گفت: این تابلو به منظور نقالی معارف مهدوی همچون آیات و روایات مهدوی تولید شده و با نگارگری، ولادت و غیبت و نائبان خاص حضرت حجت(عج) را بیان می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، نهم ربیع الاول، سالروز آغاز امامت و ولایت حضرت بقیه الله الاعظم(عج) پس از نیمه شعبان، نقطه عطف رویدادهای عظیم و جریان ساز مهدوی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنان که حتی شرایط ناشی از اوج گیری مجدد کرونا نیز مانع آن نشده است و امسال هم اتفاقات مهمی در آستانه وقوع است، همچون رونمایی از تابلوی نقاله خوانی «قدرت اسلام» که به منظور اطلاع از جزئیات آن با حجت الاسلام «نیلی پور»، مسئول بنیاد حضرت مهدی موعود(عج) استان اصفهان گفتگویی ترتیب داده ایم و در ادامه تقدیم حضورتان می شود:

 

تابلوی نقاله خوانی «قدرت اسلام» مشتمل بر چه معارفی است و چه زمانی رونمایی می شود؟

 

یکی از راه های موفق در ترویج معارف مهدویت، روش پرده خوانی و نقاله خوانی است، در گذشته درباره شاهنامه و عاشورا پرده های فاخری داشته ایم اما درباره مهدویت پرده ای تولید نشده بود که بتوان بواسطه روایتگری آن، معارف مهدوی را منتقل کرد.

از این رو، بنیاد حضرت مهدی موعود(عج) استان اصفهان در یک سال گذشته با همکاری تیم های محتوایی و فرهنگی هنری، تابلویی با عنوان «قدرت اسلام» را با الهام از جمله امام خمینی(ره) که فرمودند: «انتظار فرج، انتظار قدرت اسلام است»، تولید کرد.

این تابلو که با 16 موضوع از موضوعات مهم مهدوی نگارگری و خطاطی شده فردا (دوشنبه، 5 آبان ماه) همزمان با 9 ربیع الاول به دست آیت الله ناصری اصفهانی رونمایی می شود.

 

این تابلو شامل چه موضوعات و محتواهایی از مهدویت است؟

 

اشعار 12 شاعر مهدوی، 110 لقب از القاب امام زمان(عج)، 14 آیه از آیات المهدی(عج) و 40 روایات از 14 معصوم(عج) در این تابلو به کار رفته است.

در نگارگری آن نیز میلاد حضرت حجت(عج)، غیبت امام عصر(عج)، نیابت خاصه، القاب نائبان خاص، دو تشرف از تشرفات معتبر، خیمه انتظار، نیابت عامه با استفاده از نماد نجف و شهر مقدس قم، وظایف عصر غیبت، انتظار، رجعت کنندگان ظهور، مولفه های ظهور، خروج سفیانی و خسف بیداء آمده است.

 

این پرده با چه روش و توسط چه کسانی خوانش و روایت می شود؟

 

این پرده در سطح ملی تکثیر و توزیع و توسط راویان آموزش دیده خوانش و روایت می شود. مقرر است در کلاس ها و کارخانه ها و ... با نصب این تابلو و با هنر و مهارت کارشناسان، این پرده مهدوی روایت شود.

علاوه بر این، این ظرفیت وجود دارد تا شاهنامه خوان ها از این پرده نیز بهره بگیرند و مربیان مهدوی فعال در کانون های دانشجویی با استفاده از این تابلو معارف مهدوی را منتقل کنند.

 

برای گسترش دامنه ارائه و بهره برداری از تابلوی مهدوی «قدرت اسلام» چه برنامه ای دارید؟

 

توزیع و تکثیر آن به رایزنی های فرهنگی، عرضه و خوانش آن در مجالس روضه و هیئت های مذهبی را نیز در دست انجام داریم.

این پرده در اندازه های مختلف تولید و تکثیر شده و علاقمندان می توانند در تعامل با بنیاد مهدی موعود(عج) اصفهان آن را دریافت کنند. همچنین، کتابی به عنوان پشتوانه محتوایی و بروشور 70 سوالی این تابلو نیز تولید شده تا با ایجاد فضای رقابتی توسط نقالان و راویان، روایت این تابلو بهتر و اثرگذارتر انجام شود.

 

چقدر طول کشید تا این طرح به بهره برداری برسد و برای تربیت راویان آن چه برنامه ای دارید؟

 

یک سال کار محتوایی و نگارگری و خطاطی آن طول کشید و اصفهان در این عرصه نیز پیشگام بود که با استفاده از مربیان مهدوی و نگارگران و خطاطان کار آن را به پایان برساند و اکنون می تواند به شکل عمومی مورد بهره برداری قرار بگیرد.

در پی هماهنگی با بنیاد مهدی موعود تهران(عج) و سایر نهادهای مهدوی و به تناسب شرایط کرونایی پاورپوینت 70 صفحه ای تولید شده تا مربیان را برای خوانش و روایت این پرده تحت آموزش قرار دهیم.

راویان جنگ و جهاد چون استعداد و مهارت خوانش دارند با آموزش مختصر می توانند این تابلو را روایت کنند، همچنین می توان از هر استان گروه های 20 نفره را تحت آموزش قرار داد.

مقرر بود این پرده در 100 شماره تکثیر و در مواکب اربعین امسال خوانش شود که متاسفانه به دلیل لغو راهپیمایی اربعین در پی شیوع کرونا این مهم ممکن نشد، اما برای هیئت ها، روستاها، کارخانجات و کانون های دانشجویی آمادگی ارائه و روایتگری آن را داریم.

 

آیا برنامه ای برای ترجمه تابلوی قدرت اسلام به زبان های دیگر را دارید؟

 

این تابلو همچون تابلوی «عصر عاشورا» استاد فرشچیان بدون روایتگری، نیز گویا است و اگر در جایی نصب شود حتی بدون خوانش مخاطب را جذب می کند به ویژه آنکه نگارگری های آن گویا است اما اگر به زبان های مختلف از طریق همکاری جامعه المصطفی(ص) اصفهان ترجمه شود، قطعا برکات بسیار دارد.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: زمزمه های انتظار بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عج 9 ربیع الاول معارف مهدوی مهدی موعود قدرت اسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۵۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی رونمایی و نصب شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، کتیبه مقبره شیخ بهاء الدین محمد معروف به شیخ بهایی بصورت کتیبه ای سنگی به طول ۲۷۰ و عرض ۷۰ سانتی متر و ضخامت ۴ سانتی متر بالای مقبره او در میان آینه کاری‌های رواق شیخ بهایی به همت سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی آماده و نصب شده است.

جنس این کتیبه اهدایی از سنگ مرمر سبز بدون رگه و در گوشه‌های آن تزئیناتی به صورت طلا کاری نیز کار شده است تا جلوه‌ای شکوهمند به آن ببخشد.

در این کتیبه تاریخچه کوتاهی از زندگی این عالم پرآوازه که نقش بسزایی در توسعه حرم ملک پاسبان حضرت رضا(ع) داشته به صورت حجاری با روش سندبلاست با خطاطی استاد تعریفی و استاد توکلی آمده است و به معرفی تالیفات مهم، کارهای برجسته و شاگردان مطرح وی پرداخته شده است.

حضور شیخ بهایی در حرم امام رضا (ع) فصلی درخشان در تاریخ این مکان مقدس است چراکه خدمات ارزشمند او در زمینه‌های مختلف، از معماری و عمران تا مدیریت و تولیت، این مکان را به یکی از زیباترین و با شکوه‌ترین اماکن مذهبی جهان تبدیل کرد.

از مسئولیت های شیخ بهایی در حرم مطهر حضرت رضا(ع) می‌توان به «معماری و ساخت گنبد، گلدسته و ایوان‌ها» و نیز مسئولیت روشنایی و مدیریت موقوفات اشاره کرد.

ساخت ساعت آفتابی، تألیف کتاب‌های متعدد در مورد شخصیت علمی و فضایل حضرت رضا(ع) و نیز تدریس علوم مختلف در حرم مطهر رضوی از دیگر فعالیت‌های شیخ بهایی بوده است.

شیخ بهاءالدین محمد بن حسین عاملی معروف به شیخ بهایی (زاده ۱۵۷۱ در بعلبک، لبنان - درگذشته ۱۶۲۷ در اصفهان) دانشمند، عارف، شاعر، نویسنده، اخترشناس و معماری ایرانی-لبنانی بود که در علوم مختلفی از جمله ریاضیات، نجوم، فلسفه، معماری و موسیقی تبحر داشت و در زمان شاه عباس صفوی با مهاجرت به ایران، در دربار او به مقامات مهمی رسید.

محل مدفن شیخ بهایی در رواقی با نام خود این عالم است که در گذشته خود ایشان در آن محل تدریس داشته‌اند و مقبره او از شمال به صحن آزادی از جنوب به رواق امام خمینی (ره) از مشرق به رواق دارالعباده و از مغرب به رواق دارالزهد راه دارد.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1229174 برچسب‌ها لبنان اصفهان ایران

دیگر خبرها

  • ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
  • کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی رونمایی و نصب شد
  • گفتمان انقلاب و ولایت در سراسر جهان تاثیرات گسترده داشته است
  • خشونت در دانشگاه‌های آمریکا برای حفظ آبرو است
  • روایتی اجمالی از زندگینامه، تحصیلات و خدمات حضرت آیت‌الله رئوفی
  • تابلوی «فرزند خلیج فارس» در بوشهر رونمایی شد
  • آغاز دیدار جمعی از معلمان با رهبر انقلاب
  • تابلوی «فرزند خلیج فارس» در بوشهر رونمایی شد
  • پوستر ویژه سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری (ره)
  • دیدار جمعی از معلمان با رهبر انقلاب در روز چهارشنبه