Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام موسوی نسب گفت: بنیاد فرهنگی حضرت مهدی (عج) بیش از ۱۰۰۰ برنامه از شب شهادت امام حسن عسکری (ع) تا ۱۵ ربیع الاول در استان در نظر گرفته است که بیش از ۵۰۰ برنامه در مشهد مقدس برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام سید «جعفر موسوی نسب» امروز  سه شنبه (۲۹ مهر) در نشست خبری برنامه های بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) به مناسبت سالروز آغاز امامت امام عصر (عج)، بیان کرد: نهم ربیع الاول که بحث امامت امام زمان (عج) مطرح است ریشه در قران، روایاتی که از معصومین (ع) به ما رسیده است و ریشه در بعثت پیامبر (ص) گرامی  اسلام و در غدیر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) در خراسان رضوی افزود: خداوند در خصوص بعثت پیامبر (ص) در سوره آل عمران آیه 164 می فرماید: "خدا بر اهل ایمان منّت گذاشت که رسولی از خودشان در میان آنان برانگیخت که بر آنها آیات او را تلاوت می‌کند و آنان را پاک می‌گرداند و به آنها علم کتاب (احکام شریعت) و حقایق حکمت می‌آموزد"، لذا خدا بر ما منت گذاشته که از بین خود ما پیامبری برای تزکیه نفس ما و آموزش حکمت به ما بر ما منت نهاده است و در همین راستا سوره مائده آیه ۳ نیز در خصوص روز غدیر و در حجه الوداع بر پیامبر (ص) نازل شده است .

 

وی با بیان اینکه مهدویت و امامت امام زمان (عج) هم ریشه در بعثت پیامبر (ص) دارد که در راستای بعثت است و هم ریشه در غدیر دارد که بحث امامت مطرح شد، افزود: آغاز امامت در روز غدیر رخ داد و اتمام امامت در روز نهم ربیع الاول که امامت امام زمان (عج) است.

 

حجت الاسلام موسوی نسب اظهار داشت: آغاز جانشینی پیامبر (ص)با حضرت علی  (ع) در روز غدیر ابلاغ شد و اتمام این امامت باز از زبان پیامبر (ص) در روز غدیر ابلاغ شد که شروع با حضرت علی (ع) و ختم آن با حضرت مهدی (ع) است.لذا روز نهم ربیع الاول روز انتظار، ولایت، بیعت و پیمان دوباره با امام زمان، روز نوید عدل و قسط، صبر و استقامت و روز مصداق اکمال دین  و اتمام نعمت است.

 

وی در ادامه به اعمال نهم ربیع الاول اشاره کرد و گفت: مرحوم شیخ عباس قمی در خصوص این روز اعمالی را بیان می کنند و این روز را عید بزرگی میدانند که نشان گر اهمیت این روز است، از جمله این اعمال انفاق، پوشیدن جامعه های نو، شکر حق تعالی و ... است.

 

مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) در خراسان رضوی با بیان اینکه امروز یکی از مشکلات جامعه جدایی از امام حی است و اگر افراد به وظایف خود به عنوان انسان منتظر عمل کنند بسیاری از مشکلات بویژه اقتصادی از بین می رود؛ گفت: لذا تمام نهادها، ارگان ها و دستگاهها باید تلاش کنند که در این ایام مسئله مباحث مهدویت را تبین و تشریح کنند.

 

حجت الاسلام موسوی نسب با بیان اینکه بنیاد فرهنگی حضرت مهدی (عج) بیش از 1000 برنامه از شب شهادت امام حسن عسکری (ع) تا 15 ربیع الاول در استان در نظر گرفته است؛ گفت: بیش از 500 برنامه در مشهد مقدس برگزار خواهد شد.

 

وی به برنامه های شاخص این بنیاد اشاره کرد و اظهار داشت: امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا برنامه های این ایام به صورت متفاوت برگزار می شود در این راستا اولین برنامه ما اعزام ۵۰ سخنران به مساجد، هیئات مذهبی، مدارس، دانشگاهها، حوزه های علمیه و شهرستان های محروم برای اشاعه فرهنگ مهدویت و جایگاه امامت در نظام هستی به ویژه جایگاه امامت از لسان امام رضا (ع) است که بیشترین روایات را در رابطه با امامت از امام رضا (ع) داریم.

 

مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) در خراسان رضوی دومین برنامه را برپایی کارگاه قصه گویی با محور امامت و ولایت امام زمان (عج) ، کارگاه جنگ شادی، مسابقه و سرگرمی ویژه امامت امام زمان (عج)، کارگاه آشتی با پدرم با محوریت شناخت امام زمان (عج) برای جوانان ویژه کودک و نوجوان عنوان کرد و گفت: این کارگاه در روز دوشنبه و چهارشنبه در محل شعبه دو بنیاد واقع در خیابان هاشمی نژاد 12 کوچه ناظر پذیرای علاقه مندان خواهد بود.

 

وی برپایی جشن و شادی با محوریت امامت امام زمان (عج) و مباحث معرفتی در  شب نهم ربیع الاول در مسجد و کانون المنتظر در قاسم آباد همراه با پخش پک فرهنگی و بسته های تغذیه برنامه سوم این بنیاد دانست و افزود: جشن امامت امام زمان (عج) با کارناوال شادی و گروه سرود روز نهم ربیع الاول در مسجد عماریاسر در بلوار فرامرز عباسی از دیگر برنامه های بنیاد فرهنگی حضرت مهدی (عج) است.

 

حجت الاسلام موسوی نسب تهیه محتوای سخنرانی و پخش کلیپ های مهدوی در صدا و سیمای استان در این ایام، آماده سازی محتوا برای مبلغین سازمان تبلیغات و ائمه جماعات در امور مساجد و مبلغین دفتر تبلیغات و تعامل و همکاری در بسط و گسترش فرهنگ امامت و مهدویت با برخی از دانشگاهها و آموزش و پرورش و برخی از شهرستان ها با ائمه جمعه از دیگر برنامه های بنیاد عنوان کرد.

 

وی با بیان اینکه سال گذدشته برنامه ها بیشتر منحصر به جلسات حضوری بود اما الان بیشتر از طریق فضای مجازی خواهد بود؛ گفت: بنیاد فرهنگی حضرت مهدی در طول سال برنامه ریزی دارد و تنها مجموعه ای است که کار مهدویت را در طول سال پیگیری می کند و دوره های تربیت مربی و دوره های مقدماتی آشنایی با معارف مهدویت با دانشگاه ها، حوزه های علمیه و مساجد دارد. همچنین از اساتید داخل و خارج از کشوردر خصوص مباحث مهدویت دعوت می کند.

 

مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)در خراسان رضوی افزود: 3 هزار نفر عضو کتابخانه بنیاد هستند و حدود 10 هزار نفر در کلاسهای بنیاد فرهنگی حضرت مهدی (عج) شرکت کردند که 3 هزار نفر تربیت مربی بودند و مابقی آشنایی با معارف مهدویت بودند.

 

وی با اشاره به سرفصل هایی مورد بحث بنیاد فرهنگی حضرت مهدیس (عج) گفت: مبحث امام مهدی (عج)در قران، هالیود و مهدویت، علایم و شرایط و بیانیه گام دوم انقلاب از جمله سرفصل های ما هستند که بحث تحقق جامعه منتظر در بیانیه گام دوم در چهل سال دوم انقلاب در حال حاضر در مورد این مبحث کار می کنیم.

 

حجت الاسلام موسوی نسب بیان کرد: تمام برنامه های ما در پرتال جامع مهدویت و کانال چشم به راه منعکس می شود همچنین برنامه های آموزشی در کانال چشم به راه ویژه مبحث مهدویت ارائه می شود.

 

پایان پیام/648

منبع: شبستان

کلیدواژه: بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عج مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عج امامت امام زمان نهم ربیع الاول خراسان رضوی ربیع الاول برنامه ها روز غدیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۶۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«حشاشین» روایتگر حسن صباح تروریست یا کلیددار بهشت؟

قبل از اینکه بخواهد سروکله حسن صباح به روایت مصری‌های سکولار در سریال «حشاشین» پیدا شود، تاریخ از امت و رحلت پیامبر شروع شده، از ابوبکر، عمر، عثمان و امام علی (ع) عبور کرده، تا به مکاتب فکری مختلف و فرقه‌ها بخصوص فرقه اسماعیلیه در قرن ۱۱ می‌رسد.

بنا به ادعای سازندگان سریال، «خلافت عباسی بر نیمی از جهان حکومت می‌کرد. ولی در قرن یازدهم وضعیت خلافت عباسی در بغداد رو به وخامت بود و در بدترین شرایط خود قرار گرفت. گروهی از چوپانان ترک در سلسله سلجوقیان ظهور پیدا کردند و بزرگترین ارتش را روی زمین تشکیل دادند. آنها مشروعیت خود را با ادعای حمایت از خلیفه عباسی سنی به دست آوردند. آنها بر خلیفه نفوذ داشتند. همزمان خلافت شیعه فاطمی در مصر و مراکش در ضعیف‌ترین حالت خود بود. فرقه‌ها، عقاید و مکاتب افزایش یافت. در بین آنها فرقه باطنی توسط مردی به وجود آمد، که خطرناک‌ترین و عجیب‌ترین فرد بود. او «حسن بن الصباح» بود.

طبق نوشته حسن فضیلت‌خواه در کتاب «حسن صباح فرمانروای قلعه الموت»، سابقه پیدایش فرقه هفت امامی اسماعیلیه به قرون اولیه اسلام و زمان امام جعفر صادق (ع) امام ششم، شیعیان بر می‌گردد. امام صادق (ع) دارای چندین پسر بود. از میان پسران خود ابتدا اسماعیل را به جانشینی خود و به عنوان امام هفتم شیعیان انتخاب و به جامعه پیروان خود معرفی کرد. بعد‌ها گویا به دو دلیل تاریخی از این تصمیم منصرف و اسماعیل را به امر الهی از مقام امامت خلع و عهد خود را از او برداشت.

در کتب تاریخی آمده است که امام ششم به دو دلیل اسماعیل را از امامت برکنار کرد. یکی اینکه او با گروه‌های افراطی و تندرو در ارتباط بود و امام احساس خطر کرد که مبادا بعد از او جامعه شیعیان به خطر بیفتد. دوم اینکه اسماعیل شراب می‌نوشید و یک چنین انسانی نمی‌توانست صلاحیت امامت جامعه شیعیان را داشته باشد. 

امام صادق (ع) برای بار دوم پسر چهارم خود موسی کاظم (ع) را به امامت برگزید و به شیعیان معرفی کرد. در آن میان، جمعی از شیعیان انتخاب اول امام را شرعی و متقن و صحیح دانسته و بر امامت اسماعیل پافشاری کردند. دو پسر دیگر امام یعنی عبدالله و محمد هم در مقام دفاع از حق امامت خویش برآمدند. پس هر یک جماعتی را جمع کرده و در مقابل اراده پدر مقاومت کردند.

در آن میان، پیروان اسماعیل از بقیه نیرومندتر و قوی‌تر بودند. فرقه اسماعیلیه بعد‌ها در بلاد اسلامی به طغیان و عصیان و اعتراض روی آورده و به برخی اقدامات افراط گرایانه دامن زدند. اسماعیل در زمان حیات پدرش از دنیا رفت. پس اسماعیلیان پسر او محمد را به عنوان امام و جانشین پدرش برگزیدند و او را امام مستور (پنهان) لقب دادند. بعد‌ها حسن صباح خود را نائب امام مستور معرفی کرد.

شروع داستان از جنگ بین صلیبیان با فرقه اسماعیلیه می‌گذرد، تا اینکه اولین خون با دستور حسن صباح در تاریخ سریال «حشاشین» ریخته می‌شود. سریال روایت می‌کند: «حسن صباح قوی است، اگر موقعیتش با قلبش تضاد پیدا کند، قلبش را می‌کشد». 

در انتهای سریال «حشاشین» یار باوفای حسن صباح می‌گوید: «مولای ما دیگر واسطه بین ما و اماممان نیست، او با امام یکی شده است و در مقابلش هزینه‌های زیادی پرداخت کرده. تو پسرت را کشتی، همسرت را، عزیزانت را، پسرت هادی روانه آسمان کردی. شما کاری کردید که هیچ مومن و نگهبانی حتی هیچ پیامبری تحمل انجام آن را نداشت».

امیدعلی مسعودی، مدیر گروه ارتباطات اجتماعی و عضو هیات علمی دانشگاه سوره با نقد محتوایی سریال «حشاشین» از این حیث که تاریخ اسلام را تحریف کرده است، گفت: سروکله حسن صباح از کجا پیدا شد؟ آیا او بی‌سواد بود؟ راهزن بود؟ یا ایشان دو هم‌کلاسی با سواد داشت؟ آنها بر اساس عقایدشان که تغییر جامعه بود، از دست پادشاهان فرار کردند و به قلعه الموت پناه بردند. اما سریال «حشاشین» مبنای شکل‌گیری حرکات حسن صباح را ایران می‌داند. در حالی که آن زمان حکومت‌ها ملوک الطوایفی بود. لازم بود این سریال بازبینی بشود و تحریف‌های تاریخی‌اش توضیح داده شود. 

مسعودی ادامه داد: سریال «حشاشین» القا می‌کند که فرقه‌ای تحت رهبری صباح، ایرانی و تروریست بودند. در این سریال چهره‌ای از حسن صباح به تصویر کشیده شده، که گویا او ایرانی است و هر ایرانی تروریست است. در حالی که اسماعیلیه اعتقادات سفت و سختی داشتند. آنها آدم‌های معتقدی بودند و اگر با کسی درگیر می‌شدند، بخاطر اعتقاداتشان بود. بنابراین، کلیت روایت سریال «حشاشین» روایت علمی نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • برنامه‌های مختلف فرهنگی و ورزشی به مناسب روز مریانج برگزار می‌شود
  • ۹۰۰ برنامه ویژه برای بزرگداشت دهه کرامت در نظر گرفته شده است
  • اعلام برنامه میثم مطیعی به مناسبت شهادت امام صادق(ع)
  • سازمان فرهنگی شهرداری مشهد برای دهه کرامت چه برنامه‌هایی دارد؟
  • آغاز برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی
  • برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی آغاز شد
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • «حشاشین» روایتگر حسن صباح تروریست یا کلیددار بهشت؟
  • برگزاری کنگره جهانی حضرت رضا (ع) در دهه کرامت
  • برگزاری کنگره جهانی حضرت رضا(ع) در دهه کرامت