Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-01@23:23:56 GMT

شخصیت علمی معنوی حضرت مهدی(عج) در آغاز امامت

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۸۵۰۳۹

شخصیت علمی معنوی حضرت مهدی(عج) در آغاز امامت

در ماجرای نماز بر پیکر مطهر امام عسکری(ع)، هیبت و وقار کودک پنج ساله در کنار سرعت عمل، قاطعیت، و صلابت او موجب درماندگی مدعیان از یک سو و شگفتی شیعیان از سوی دیگر شد.

خبرگزاری شبستان، گروه مهدویت و غدیر: تصوری که غالبا از وضعیت امام(عج) در آستانه غیبت وجود دارد، کودکی پنج ساله و خوش سیماست که دشمنان و مردم عادی اصلا او را ندیده اند و از میان شیعیان هم تعداد اندکی موفق به دیدار او شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا چون درباره ایشان در ان زمان اطلاعات روشنی وجود ندارد، این طور به ذهن می آید که شخصیت مشخصی از آن حضرت(عج) در آستانه امامت، قابل شناسایی نیست.

این در حالی است که برای شخصیت شناسی یک فرد، حضور و دیدار بلندمدت نیاز نیست؛ بلکه با دو قرن تجربه امام زیستی یا یک دیدار و یک لحظه در محضر امام بودن، می توان آسمانی بودن امام و لحظه حضور او را درک کرد. این توفیق را شیعیانِ آغاز امامت امام دوازدهم(عج) نیز دارا بودند و با یک نظر امام شان را شناختند. پس همراه با شیعیان ِآغازین روزهای امامت آن امام(عج)، به مهدی شناسی می پردازیم؛ شناختی که برای هر دوره و هر شیعه ای لازم است.

 

وضعیت جسمانی

امام زمان(عج) تنها پنج ساله اولیه عمر شریفش را با پدر بود و در آن مدت، جز اندکی از شیعیان کسی او را ندید.

این عده نه تنها از سیمای نیکو و نورانی آن امام(عج) سخن گفت اند بلکه از رشد سریع جسمی آن حضرت(عج) نسبت به عوام حکایت کرده اند و درباره دانش بی کران و اطلاع ایشان از غیب و نیز هیبت و وقار آن امام(عج) و آرامشی که با دیدار آن حضرت(عج) نصیب شان شده، سخن گفته اند.

حتی در ماجرای نماز بر پیکر مطهر امام عسکری(ع)، هیبت و وقار کودک پنج ساله در کنار سرعت عمل، قاطعیت، و صلابت او موجب درماندگی مدعیان از یک سو و شگفتی شیعیان از سوی دیگر شد تا شیعیان باور کنند که اگرچه امام(عج) در کودکی است ولی توان جسمی او نه تنها همانند انسان های بزرگسال، بلکه همانند توان امامان معصوم(ع) در بزرگسالی است.

 

شخصیت معنوی و علمی

بر اساس روایات، هر امامی در آستانه شهادت میراثی معنوی را که از پیامبران و امامان گذشته نزد خود دارند به امام بعدی می دهد. بنابر روایتی دیگر، این رویداد برای امام زمان(عج) در اواخر سال 259 هجری قمری رخ داد زمانی که به دستور امام عسکری(ع) ماموریت به حج بردن و سکونت دادن مخفیانه امام مهدی(عج) به مادرش سپرده شد و در هنگام وداع، امام عسکری(ع) وصایای امامت را به فرزندش سپرد.

از سوی دیگر، بر مبنای روایاتی که دلالت می کند پس از شهادت امام پیشین، تمامی دانش های او به امام بعدی منتقل می شود، معلوم می گردد که امام زمان(عج) با وجود پنج سالگی، وارث دانش آسمانی پیامبران و امامان علیهم السلام و میراث دارد آثار معنوی و ملکوتی انها (اعم از کتاب های آسمانی، عصا، لباس و سایر وسایل مقدس آنان) شده بود؛ گذشته از آن که ایشان پیش از امامت نیز نشانه هایی از علم غیب خود را به شیعیان نشان داده بود.

بر این اساس، مهمترین معیار و ملاک شناخت امام راستین برای شیعیان، به ویژه خواص آنها آزمایش و مطالبه علم غیب و معجزه است و این همان چیزی است که افراد اندکی که در آن دوران پنج ساله به دیدار آن حضرت(عج) نائل شدند از ایشان طلب کردند و ایشان را همانند پدرانش، واجد عصمت مطلق و دانش غیبی مشاهده کردند، در نتیجه او را به عنوان امام پذیرفتند.

*برگرفته از «نهم ربیع الاول، عهدی دوباره با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف»

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: تحریم شبستان یزد شیراز ایران زلزله کرمانشاه مناطق زلزله زده مددجویان کمیته امداد خبرگزاری شبستان آموزش و پرورش نهم ربیع الاول امام شناسی مهدویت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۵۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد

علی‌محمد رادمنش گفت: این دوره از تئاتر خیابانی رضوی به محتوا و شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیک‌تر شده و به لحاظ کیفی در آثار اجرایی هم ارتقا داشته‌ایم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، علی‌محمد رادمنش دبیر سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی با بیان اینکه پیشنهاد غیرمتمرکز برگزار شدن جشنواره امسال بسیار ارزشمند بود، اظهارکرد: در حال حاضر شاهد نتایج بسیار خوب و هدفمند این تصمیم در اجرا‌های عمومی خصوصا در بخش خیابانی هستیم.

وی با بیان اینکه تاکنون چهار نمایش در بخش خیابانی به اجرای عموم رفته، به بازخورد بسیار خوب نمایش "لکه‌های پاک " و استقبال شایان توجه مردمی از این اثر در استان زنجان اشاره کرد.

دبیر سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی با بیان اینکه در این دوره هر گروه شانزده اجرا در استان خودش یا استانی که اثر را به میزبانی پذیرفته است، خواهد داشت به پایان اجرای عموم نمایش دلتنگی به کارگردانی آرزو کریمی زند اشاره کرد و در این رابطه گفت: در برخی سانس‌های این نمایش استقبال خوبی را شاهد بود، اما با توجه به اینکه اطراف محوطه تئاتر شهر در حال بازسازی بوده و حصارکشی شده در برخی زمان‌ها آن استقبالی را که انتظار می‌رفت، نداشت.

وی به اقبال عمومی نمایش وصیت به کارگردانی سید سوران حسینی در استان البرز شهر کرج به میزبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان نیز اشاره و تصریح کرد: این نمایش بازخورد عالی از سوی مخاطبان داشته است به گونه‌ای که حتی مردم برای این اجرا صف می‌کشیدند.

به گفته رادمنش در دوره قبل این جشنواره ۱۴۰ طرح ارسال شده بود، اما امسال ۱۶۹ طرح پذیرفته شده که اعضای انتخاب طرح و ایده نیز از تسلط کافی و وافی در این حوزه برخوردار بودند و تجربه و تحصیلات عالیه در زمینه هنر‌های نمایشی داشتند؛ لذا اشراف این گروه سبب انتخاب آثاری موثر و محتوایی شده است

به تصریح وی، در این دوره از تئاتر خیابانی رضوی به محتوا و شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیک‌تر شده و به لحاظ کیفی در آثار اجرایی هم ارتقا داشته‌ایم.

دبیر سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی با بیان اینکه در دوره قبل تنوع آثار از شکل و شیوه مورد توجه بود، خاطرنشان کرد:اما امسال ما کاملا تنوع اجرایی را در نمایش‌های خیابانی شاهد هستیم یعنی اثر آوانگارد و حتی پررفورمنس داریم و در حقیقت انواعی از نمایش‌های خیابانی تعاملی و مشارکتی را به اجرا‌های عموم برده‌ایم که از منظر محتوایی و شکل اجرا دارای تنوع و نوآوری هستند.

وی در پایان سخنانش ابراز کرد: علاوه بر این تنوع، در آثار امسال شاهد مضامین و داستان‌های واقعی هستیم که هم از امروز ما و هم از دوره‌های تاریخ رضوی برگرفته شده‌اند که کاملا مستند و بر اساس سیره رضوی و شخصیت امام رضا (ع) هستند.

دیگر خبرها

  • مهدی نصیری؛ سوژه‌ی متفکر یا شخصیت مبتذل؟
  • امام خمینی (ره) به اسلام و مسلمانان شخصیت بخشید
  • ابوترابی فرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • تجلیل از آیت‌الله جوادی آملی به مناسبت روز معلم
  • بالندگی، تکاپو و رشد علمی و معنوی یک جامعه مدیون معلم است
  • آغاز دیدار جمعی از معلمان با رهبر انقلاب
  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • برپایی جشن‌های دهه‌ کرامت در گیلان و میزبانی از سه کاروان خدام رضوی
  • آغاز سفر عمره مفرده زائران گلستانی‌ها
  • «حشاشین» روایتگر حسن صباح تروریست یا کلیددار بهشت؟